• Tarım Topraklarımızın Sağlığı İçin Bölgelere Özel Toprak Koruma Yöntemleri | WWF-Türkiye, Rapor 2023
Kapak Fotoğrafı: © David Bebber / WWF-UK
TARIM TOPRAKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN BÖLGELERE ÖZEL TOPRAK KORUMA YÖNTEMLERİ
İstanbul, Türkiye, 2023
(96 Sayfa)
Bilimsel Editörler: Prof. Dr. Ayten Namlı, Prof. Dr. Oğuz Can Turgay, Selen Beder
Yazarlar: Prof. Dr. Ayten Namlı, Doç. Dr. Duygu Boyraz Erdem, Prof. Dr. Erdem Aykas, Prof. Dr. Hikmet Günal, Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Prof. Dr. İhsan Bülent Okur, Doç. Dr. İmren Kutlu, Prof. Dr. İrfan ÖZBERK, Prof. Dr. Kenan Barık, Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Dr. Muhittin Onur Akça, Prof. Dr. Nurdilek Gülmezoğlu, Prof. Dr. Oğuz Can Turgay, Prof. Dr. Orhan Dengiz, Prof. Dr. Sait Gezgin, Prof. Dr. Salih Aydemir, Prof. Dr. Zeliha Bereket Barut
Yayına Hazırlayan: Nilay Dirim
Sağlıklı Toprak Hareketi Proje Koordinatörü: Nilüfer Araç
Sağlıklı Toprak Hareketi Proje Sorumlusu: Elif Arzu Yıldız
'Tarım Topraklarımızın Sağlığı İçin Bölgelere Özel Toprak Koruma Yöntemleri’ raporu, Türkiye Topraklarının Dünü, Bugünü ve Geleceği raporunun devamı niteliğini taşıyor.
"Türkiye Topraklarının Dünü, Bugünü ve Geleceği” başlıklı raporda, toprağın oluşum süreçlerinden, ülkemizdeki ve dünyadaki toprakların durumuna, tarım topraklarındaki sorunlar ile toprağı korumanın öneminden, tarımda toprak koruma ve iyileştirme yöntemlerine, buğday tarımı özelindeki koruyucu uygulamalardan toprağın iyileşmesine yönelik önerilere kadar uzanan teorik ve pratik bilgiler bir araya getirilmişti.
‘Tarım Topraklarımızın Sağlığı İçin Bölgelere Özel Toprak Koruma Yöntemleri’ raporu ise, Türkiye Topraklarının Dünü, Bugünü ve Geleceği raporunun devamı niteliğini taşıyor.
Tarım ürünlerinin ve üretim yöntemlerinin çeşitliliği kırsal alanlardaki sosyal yapı, iklim, toprak yapısı, su varlığı gibi pek çok değişkene bağlı. Bu nedenle tarım topraklarının sağlığı için önerilecek toprak koruma yöntemlerinin de bölgelere özgü olması gerekiyor. Bu gerekçeden yola çıkarak hazırlanan ‘Tarım Topraklarımızın Sağlığı İçin Bölgelere Özel Toprak Koruma Yöntemleri’ raporunda Toprağa Giriş, Toprak Hakkı/Hakları, Kamu-Özel Sektör-Akademi-Sivil Toplum İşbirliği, Bölgelerin Toprak Özellikleri ve Toprak Koruma Yöntemleri 7 Coğrafik Bölgenin İklim, Coğrafya ve Toprak Özellikleri, Tarımsal Üretim Teknikleri ve Toprak Koruma Uygulama Önerileri gibi başlıklara yer veriliyor.
🌐 Kaynak: WWF-Türkiye
⬇️ PDF Dosyası: https://wwftr.awsassets.panda.org/downloads/tarm_topraklarmzn_sal_icin_toprak_koruma_yontemleri_web_forma.pdf
PDF Görüntüleyici ⤵️
PDF DOSYASI AŞAĞIDA GÖRÜLMÜYORSA SAYFAYI TEKRAR YÜKLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN. (Bazı cihazlarda PDF görüntüleyici çalışmayabilir.)