Ana içeriğe atla

EĞİTİMLER

KORUYUCU TARIM EĞİTİMLERİ 
[Rejeneratif / Onarıcı / Sürdürülebilir / Doğal / Organik Tarım, Agroekoloji ve Tarımsal Ormancılık (Agroforestry) Eğitimleri]


 2025 


EGESEM ÜCRETSİZ ONLINE ASENKRON SERTİFİKALI EĞİTİMLER | EGE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
EGESEM ÜCRETSİZ ONLINE ASENKRON SERTİFİKALI EĞİTİMLER | EGE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

📆 Başlangıç Tarihi: 01-01-2025
📆 Bitiş Tarihi: 31-12-2025
📍 Eğitim Yeri: Online

Aşağıda isimleri yer alan eğitimler ücretsiz Online ve Asenkron eğitimler olup başvuru linklerine tıklayarak sizden istenen bilgilerinizi doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Eğitimler, https://akademitv.ege.edu.tr/my/courses.php sitesinde ücretsiz olarak, asenkron ve online bir şekilde sunulacaktır; yani katılımcılar kendi uygun zamanlarında eğitim materyallerine erişebileceklerdir.

🟢 Topraksız Tarım Eğitimi Sertifika Programı

🟢 Sürdürülebilir Toprak Verimliliği Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı

🟢 Organik Tarım Eğitimi Sertifika Programı

🟢 Hobi Bahçelerinde Bitki Sağlığı Eğitimi Sertifika Programı

🟢 Meyvecilik ve Bağcılıkta Aşılama Eğitimi Sertifika Programı

Açıklama:
Başvurunuz tamamlandıktan sonra, katılımcıları derse kaydedip, başvuru sırasında kaydettikleri e-posta adreslerine derse erişim bağlantı linki iletilecektir. Kullanıcı adı olarak kayıt oluşturduğunuz e-posta adresiniz, şifre olarak ise T.C. kimlik numaranız kullanılacaktır. Sertifika alabilmek için eğitimi tamamlamalı ve sertifika sınavından en az 70 puan almalısınız. 70'in altında puan alan katılımcılara sertifika verilmeyecektir. Eğitim ücretsiz olarak sunulmaktadır. Sertifika sınavını başarıyla geçenler, e-devlet üzerinden ‘’Ege Sertifika’’ yazarak sorgulayabileceklerdir. Eğitim asenkron bir şekilde sunulacaktır; yani katılımcılar kendi uygun zamanlarında eğitim materyallerine erişebileceklerdir.

Detaylı bilgi / Kaynak:
EGE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (EGESEM)


🗓 ŞUBAT 2025

🟢 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE İNOVASYON - KENTTE TOPRAKSIZ TARIM | İTÜ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ 
📆 Program Başlama Tarihi: 22 Şubat 2025
Programın Amacı: Bu sertifika programı, topraksız tarımın temel kavramlarını, yöntemlerini ve teknolojilerini öğreterek sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik bir anlayış geliştirmeyi amaçlar. Katılımcılar, hidroponik, aeroponik ve diğer topraksız tarım sistemleri ile ilgili bilgi edinerek, bu yöntemlerin avantajlarını, dezavantajlarını ve sürdürülebilirlik açısından nasıl uygulanabileceğini öğreneceklerdir. Ayrıca, besin solüsyonları, ışık ve sıcaklık yönetimi, otomasyon teknolojileri, bitki seçimi ve çevresel etkiler gibi konular üzerinde durulacaktır. Program, kentsel tarım ve gelecekteki trendler ışığında bu alandaki uygulamalara ve araştırmalara da katkı sağlamayı hedefler.
Dönem Başlama Tarihi 
Eğitim Tarihi: 22 Şubat 2025 (10 saat) 
Eğitim Süresi: 2 Gün (5 saat + 5 saat)
📍 Eğitim Yeri: Online
Program Sorumlusu: Prof. Dr. Hatice CAMGÖZ AKDAĞ
KİMLER KATILABİLİR
Sürdürülebilir Tarım ile ilgilenen veya ilgilenmek isteyenler
Kentte Tarım Uygulayıcıları
Kamu kurum çalışanları
Yerel yönetim çalışanları
Sanayi ve hizmet sektörü çalışanları
Özel sektör çalışanları
Üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencileri
Program İçeriği ve Kayıt için:
Kaynak:


🗓 MART 2025

🟢 FİKİRDEN HASADA: GENÇLER İÇİN TARIMDA GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON EĞİTİM PROGRAMI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla “Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı”nı hayata geçiriyor. Bu yeni program, gençlerin tarım alanındaki yaratıcı fikirlerini geliştirmelerine ve projelerini fikir aşamasından hasat aşamasına kadar hayata geçirmelerine destek olmayı hedefliyor.
Hedef kitle: Programa, tarım ve girişimcilik konularına ilgi duyan 18-30 yaş arası tüm gençler başvurabilecektir. Özellikle tarım teknolojileri, sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma gibi alanlarda yenilikçi fikirlere sahip genç girişimci adaylarının katılımı teşvik edilmektedir.
📆 Başvuru süreci ve tarihleri:  Başvurular 23 Mart 2025 tarihine kadar devam edecektir.
Eğitim içeriği: Program kapsamında tarımda girişimcilik ve inovasyona dair kapsamlı bir eğitim verilecektir. Katılımcılar; akıllı tarım teknolojileri, sürdürülebilir tarım teknikleri, iş modeli geliştirme, pazarlama stratejileri ve finansal yönetim gibi konularda teorik ve pratik eğitimler alacaklardır. Eğitim modülleri, tarım sektöründeki yenilikçi uygulamaları ve girişimcilik süreçlerini tüm yönleriyle ele alacaktır.
Eğitim süreci: Alanında uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından verilecek eğitimler, çevrimiçi dersler, yüz yüze seminerler ve uygulamalı atölye çalışmaları şeklinde yürütülecektir. Ayrıca program süresince, başarılı tarım girişimcileri ile söyleşiler düzenlenecek ve tarımsal işletmelere teknik inceleme gezileri yapılarak katılımcılara saha deneyimi kazandırılacaktır.
Detaylı bilgi ve başvuru için 》https://e-genc.gsb.gov.tr/GenelBasvurular
Kaynak: Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kaynak #2: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı (Haber)
Koruyucu Tarım Sitesinde Detaylı Bilgi:


🗓 NİSAN & MAYIS 2025

🟢 TARIMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SERTİFİKA PROGRAMI | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 
📆 Eğitim Tarihleri
SON BAŞVURU TARİHİ11 Nisan 2025
• Eğitim Tarihleri: 5 Nisan - 5 Mayıs
• Sınav Tarihleri: 30 Nisan - 5 Mayıs
• Eğitim Süresi: 1 AY
Öne Çıkanlar
Üniversite Onaylı e-Devlet'te Sorgulanabilir Belge
Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim
Sektör İhtiyaçlarına Uygun Gelişim Programları
Tarımsal Sürdürülebilirlik Nedir?
Tarımsal sürdürülebilirlik, doğal kaynakları koruyarak, çevresel etkileri azaltarak ve ekonomik olarak verimli bir şekilde tarım yapma pratiğidir. Bu kavram, uzun vadeli tarımsal üretim sistemlerinin sağlıklı, çevre dostu ve toplum yararına olmasını sağlar. Tarımsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, katılımcılara tarım sektöründeki sürdürülebilir uygulamaları ve stratejileri öğretir. Bu eğitim, çevreyi koruma, kaynakları verimli kullanma ve tarımda verimliliği artırma konularında derinlemesine bilgi sağlar. Tarımsal sürdürülebilirlik, yalnızca doğal çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda tarımda gelir artırma, toprak sağlığını iyileştirme ve sosyal sorumluluk açısından da büyük fırsatlar sunar. Bu program, tarımsal sürdürülebilirlik konularında bilgi sahibi olmanızı sağlar ve bu bilgileri tarımda başarıyla uygulamanıza yardımcı olur.
Tarımsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, katılımcılara tarımda sürdürülebilir uygulamaları benimseme, çevre dostu üretim yöntemlerini kullanma ve verimlilik artırma konusunda kapsamlı bir eğitim sunar.
Eğitimin Faydaları ve İçeriği:
Kaynak: İstanbul Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 


🟢 UYGULAMALI 1. AGROEKOLOJİK TARIM KURSU | Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)
📆 Eğitim Tarihleri
SON BAŞVURU TARİHİ23 Nisan 2025
Başvuru Tarihi: 17 - 23 Nisan 2025
Kurs Tarihi: 5 - 16 Mayıs 2025
Eğitim Süresi: 72 Saat
📍BAÇEM | Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi
Kontenjan: 60 Kişi
Öne Çıkanlar
- Ücretsiz
- BAÇEM Sertifikalı
Sürdürülebilir, doğayla uyumlu tarımsal üretimi desteklemek ve bu konuyu yaygınlaştırıp öncülük etmek üzere BAÇEM tarafından açılacak “Uygulamalı 1. Agroekolojik Tarım Kursu” için başvurular 17-23 Nisan 2025 tarihlerinde alınacak. 5-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek kurs için başvurular https://bacem.com.tr ve https://balikesir.bel.tr internet adresinden alınacak. Başvuru asıl ve yedek liste ilanını 25 Nisan’da yapacak olan BAÇEM’in 60 kişilik “Uygulamalı 1. Agroekolojik Tarım Kursu” sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.
Kaynak:
Başvuru Formu:


🗓 HAZİRAN 2025

🟢 FRANSA’DA PERMAKÜLTÜR VE ONARICI TARIM EĞİTİMİ | Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği (Bugday.org)
Son Başvuru Tarihi: 24 Şubat 2025
📆 Eğitim Tarihleri: 1 - 12 Haziran 2025
 📍Eğitim Yeri: Fransa
Eğitim Dili: İngilizce
🌱 Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği olarak proje ortaklarından biri olduğumuz “Growing and Nurturing Our Ecosytems” Erasmus+ Gençlik Çalışanları Hareketliliği Projesi kapsamında düzenlenecek onarıcı tarım ve permakültür eğitimi için katılımcılar arıyoruz. 
🌱 Eğitim, Permalab işbirliği ile, 1-12 Haziran 2025 tarihlerinde, Fransa’nın Tourves (Var) bölgesindeki “Jardin forêt des étangs” orman bahçesinde gerçekleşecek. Bu yoğun uygulamalı ve kapsayıcı eğitimde, permakültür tasarımının temelleri, ekolojik bahçecilik teknikleri, su yönetimi, naturopati ve çok daha fazlası ele alınacak.
🌱 Eğitime Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa’dan, gençlerle çalışan, 20-60 yaşları arasında toplam 20 kişi katılacak. Tüm proje ortaklarının değerlendirilmesi ile her ülkeden 4 katılımcı seçilecek.
Bu eğitim kimler için uygun?
》Kendi kendine yetebilen ekolojik sistemler tasarlamayı ve sürdürülebilir bir yaşam biçimi oluşturmayı öğrenmek,
》Permakültür uzmanları ile etkileşimli atölyelere katılmak,
》Ekoloji alanında çalışan insanlarla tanışmak ve dönüşüm yaratmaya niyetli bir topluluğun parçası olmak isteyenler.
Önemli bilgiler:
》Eğitim dili İngilizce’dir. Eğitim ve katılımla ilgili ayrıntılı bilgileri İngilizce bilgi paketinde bulabilirsiniz.
》Katılımcılar, orman içinde çadırda kalacaklar ve kendi çadırlarını ve uyku tulumlarını getirmeleri gerekecek. Konaklama koşullarının ayrıntıları için bilgi paketini lütfen dikkatlice okuyun. 
》Bu kursa katılacakların en az 40€ tutarında dayanışma katkısı ödemesi beklenir. 
》Fransa’ya seyahat için vize veya yeşil pasaport gerekiyor. Vize başvurusu ve masrafları katılımcıya aittir.
》Eğitimin tümüne katılım zorunludur. 
》Yol masrafları katılımcılar tarafından karşılanacak ve eğitim sonrasında katılımcılara geri ödenecektir.
》Katılımcıların, seyahat biletlerini almadan önce projedeki ilgili ortak kuruluşlardan onay alması gerekiyor.
Son Başvuru Tarihi: 24 Şubat 2025
Başvurular geldikçe değerlendirilecek ve uygun görülen katılımcılarla son başvuru tarihinden önce de iletişime geçilebilecektir.
Kaynak / Detaylı Bilgi:
 
 

En çok okunan yayınlar

"Fikirden Hasada" Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi [Başvurular 23 Mart 2025'e kadar]

"FİKİRDEN HASADA: GENÇLER İÇİN TARIMDA GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON EĞİTİM PROGRAMI" BAŞLIYOR Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla “ Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı ”nı hayata geçiriyor. Bu yeni program, gençlerin tarım alanındaki yaratıcı fikirlerini geliştirmelerine ve projelerini fikir aşamasından hasat aşamasına kadar hayata geçirmelerine destek olmayı hedefliyor. Hedef kitle : Programa, tarım ve girişimcilik konularına ilgi duyan  18-30 yaş arası tüm gençler başvurabilecektir. Özellikle tarım teknolojileri, sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma gibi alanlarda yenilikçi fikirlere sahip genç girişimci adaylarının katılımı teşvik edilmektedir. Başvuru süreci ve tarihleri :  Başvurular  23 Mart 2025  tarihine kadar devam edecektir . Eğitim içeriği : Program kapsamında tarımda girişimcilik ve inovasyona dair kapsamlı bi...

Antalya Kepez Belediyesi, “Sera Atıkları Tehdit Değil, Toprağa Can Olsun” Projesiyle Ödül Aldı

Tarım Atıkları Toprağa Hayat Verdi, Kepez Ödül Aldı Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Kepez Belediyesi, “ Sera Atıkları Tehdit Değil, Toprağa Can Olsun ” projesiyle ödüle layık görüldü. Antalya’nın Kepez Belediyesi, çevre dostu yaklaşımı ve sürdürülebilir tarım hedefiyle geliştirdiği “ Sera Atıkları Tehdit Değil, Toprağa Can Olsun ” projesiyle Akdeniz Belediyeler Birliği’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda “Çevre Koruma ve Altyapı Çalışmaları” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödül, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça tarafından takdim edildi. Kepez’den Doğaya Katkı: Sera Atıkları Komposta Dönüşüyor Kepez Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje, ilçede yaygın olarak yapılan sera tarımından kaynaklanan bitkisel atıkların çevreye zarar vermesini önlemeyi hedefliyor. Yüksek organik içerikli...

14. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi | 7-8-9 Mayıs 2025 | Akdeniz Üniversitesi, Antalya

14. ULUSAL TARIM ÖĞRENCİ KONGRESİ Sürdürülebilir Tarım, Geleceğe Adım Adım TEMA Tarımda Sürdürülebilirlik KONGRE TARİHİ 7-8-9 Mayıs 2025 KONGRE YERİ Akdeniz Üniversitesi Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampüs ANTALYA Kongrenin web sitesinden ( https://www.utok14.com ) alıntı: UTOK 14’e Hoş Geldin! Tarımın geleceğini şekillendirmek için bir araya geldiğimiz bu büyük buluşmaya adım attığın için çok heyecanlıyız! Burada, senin gibi tarıma gönül vermiş öğrencilerle, akademisyenlerle ve sektör profesyonelleriyle birlikte olacağız. Bilgi paylaşacak, yeni dostluklar kuracak ve geleceğe iz bırakacak fikirleri birlikte keşfedeceğiz. Bu kongre, sadece bir etkinlik değil; geleceğe dair umutlarımızı, projelerimizi ve hayallerimizi paylaşacağımız büyük bir topluluk! Her anı dolu dolu yaşaman, yeni bakış açıları kazanman ve bu yolculuğun bir parçası olman için sabırsızlanıyoruz. UTOK 14 Ekibi KONU BAŞLIKLARI  》Bahçe Bitkileri Bu oturum başlığı altında; Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı, Sebze Yetiştirici...

2. Agroekoloji Çalıştayı'nda Doğa Dostu Gıda Sistemi Konuşuldu

2. Agroekoloji Çalıştayı 4-5 Nisan tarihlerinde yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılımla İzmir'de gerçekleştirildi. Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı İpek Topuzluoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda doğa dostu tarım ve gıda sistemleri ele alındı. Zehirsiz Sofralar Platformu’nun düzenlediği 2. Agroekoloji Çalıştayı, 4-5 Nisan tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleşti.   Üreticiler, tüketiciler, akademisyenler ve aktivistleri bir araya getiren çalıştayda doğa dostu, adil ve dayanışma temelli bir gıda sisteminin imkanları konuşuldu.  Yurtdışı ve yurtiçinden katılımcıların ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı İpek Topuzluoğlu yaptı. "Ekolojik kriz, toplum olarak hepimizi derinden etkiliyor" Doğa dostu gıda sistemi için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Topuzluoğlu konuşmasında şunları kaydetti: "Bu etkinlik, tamamen gönüllülük esasıyla, büyük bir dayanışma ve ortak emeğin ürünü ...

Ağır Metal Kirliliği ve Kenevir Bitkisinin (Cannabis sativa L.) Fitoremediasyon Yönteminde Kullanılabilirliği

2. ULUSLARARASI 19 MAYIS YENİLİKÇİ BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR KONGRESİ Uygulamalı Bilimler 27 - 29 Aralık 2019 Samsun, Türkiye AĞIR METAL KİRLİLİĞİ VE KENEVİR BİTKİSİNİN ( Cannabis sativa  L.) FİTOREMEDİASYON YÖNTEMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ Zir. Müh. Rıza PASLI 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Selim AYTAÇ 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zir. Müh. Derya AKSOY 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Özet Özellikle sanayi devrimiyle başlayan ve günümüzde de hızla devam eden üretimde büyüme indeksi, artan nüfusun zorunlu ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlamış olsa da beraberinde birçok sorun getirmiştir. Özellikle, kaynağı endüstriyel atıklar olan (Madensel, Endüstriyel katı, sıvı ve gazlar, suni gübreler, pestisitler, egzoz gazları) ve bölgede bulunan kayaçların çözünerek içerisinde barındırdığı ağır metallerin yer altı sularına karışması sonucu oluşan metal birikimi çevre sağlığı için hayati önem teşkil etmektedir. Toprakta ve yer altı sularında biriken...

Agroforestry Uygulamalarından Olan Rüzgâr Perdelerinin Tarımsal Alanlarda Kullanımı

AGROFORESTRY UYGULAMALARINDAN OLAN RÜZGÂR PERDELERİNİN TARIMSAL ALANLARDA KULLANIMI İbrahim TURNA, Fahrettin ATAR, Deniz GÜNEY, Hülya TURNA Ormancılık Araştırma Dergisi | Derleme Yıl 2024, Cilt: 11, Sayı: 1, 65 - 80, 25.06.2024 https://doi.org/10.17568/ogmoad.1457661 Öz Türkiye’nin çeşitli ekolojik bölgelerinde, arazi kullanımının sürdürülebilirliği ve korunması amacıyla tarım, ormancılık, korunan alanlar ve yerleşim bölgeleri dengeli bir şekilde ele alınmalıdır. Özellikle küresel iklim değişikliği, çölleşme ve erozyon gibi sorunlarla mücadelede arazi kabiliyet sınıflarına dayalı agroforestry uygulamaları önemli bir rol oynamaktadır. Rüzgâr erozyonunun etkileri göz önüne alındığında, tarımsal faaliyet alanlarında rüzgâr perdelerinin kullanımı büyük önem taşımaktadır. Rüzgâr perdelerinin etkinliği, kurulum ilkelerinin (yükseklik, süreklilik, geçirgenlik, yön ve uzunluk gibi faktörlerin) birlikte değerlendirilmesine bağlıdır. Tüm bu unsurlar ele alınırken her yörenin kendin...

Doğal Tarım / Agroekoloji [Kitap]

DOĞAL TARIM / AGROEKOLOJİ Aşağıdaki yazı, " Doğal Tarım " kitabının yazarı Mehmet Karlı'nın SARAYMEDYA sitesindeki, 20 Şubat 2025 tarihli köşe yazısından alıntıdır. “Doğa bize her şeyi öğretir yeter ki dinlemesini bilelim." Günümüzde, tüketim alışkanlıklarımız ve çevreye verdiğimiz zarar, gezegenimizin geleceğini tehdit ediyor. Bu durum, bizi daha sürdürülebilir ve sağlıklı yaşam arayışlarına yöneltiyor. Doğal tarım, bu arayışın en önemli cevaplarından biri. Koruyucu Tarım Derneği Başkanı ve yıllardır tarımla içe içe olan birisi (olarak) tecrübelerimizi anlattığımız  DOĞAL TARIM kitabı yayınlandı. Bu kitapta, doğal tarımın temel prensiplerini, uygulamalarını ve faydalarını anlaşılır bir dilde anlatmayı amaçladık. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli çiftçiler için faydalı olacak bilgiler içeren bu çalışmada, toprağın canlılığını korumak, kimyasal kullanımı en aza indirmek ve sağlıklı besinler üretmenin yollarını bulacaksınız. Uzun yıllardır tarımla iç içe yaşayan...

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 2. Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Ziraat Fakültesi tarafından sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve yeşil tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması amacıyla “ Islah ve Yetiştiricilikte Yeşil Yaklaşımlar ” konulu 2. Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, bitki ıslahında yenilikçi yöntemler, sürdürülebilir yetiştiricilik teknikleri, çevre dostu tarımsal uygulamalar ve iklim değişikliğine uyum stratejileri ele alındı. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, YOBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yusuf Hıdır, YOBÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, akademisyenler, üreticiler, tarım sektöründe çalışanlar, çevre ve sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren profesyoneller ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Belgin Coşge Şenkal, tarım sektörünün yalnızca gıda üretiminde değil; aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik, ekonomik kalkınma ve kırsal istihdam...