Ana içeriğe atla

14. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi | 7-8-9 Mayıs 2025 | Akdeniz Üniversitesi, Antalya

14. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi | 7-8-9 Mayıs 2025 | Akdeniz Üniversitesi, Antalya | www.KORUYUCUTARIM.com

14. ULUSAL TARIM ÖĞRENCİ KONGRESİ
Sürdürülebilir Tarım, Geleceğe Adım Adım

TEMA
Tarımda Sürdürülebilirlik

KONGRE TARİHİ
7-8-9 Mayıs 2025

KONGRE YERİ
Akdeniz Üniversitesi
Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampüs ANTALYA

Kongrenin web sitesinden (https://www.utok14.com) alıntı:

UTOK 14’e Hoş Geldin!

Tarımın geleceğini şekillendirmek için bir araya geldiğimiz bu büyük buluşmaya adım attığın için çok heyecanlıyız! Burada, senin gibi tarıma gönül vermiş öğrencilerle, akademisyenlerle ve sektör profesyonelleriyle birlikte olacağız. Bilgi paylaşacak, yeni dostluklar kuracak ve geleceğe iz bırakacak fikirleri birlikte keşfedeceğiz.

Bu kongre, sadece bir etkinlik değil; geleceğe dair umutlarımızı, projelerimizi ve hayallerimizi paylaşacağımız büyük bir topluluk! Her anı dolu dolu yaşaman, yeni bakış açıları kazanman ve bu yolculuğun bir parçası olman için sabırsızlanıyoruz.

UTOK 14 Ekibi

KONU BAŞLIKLARI 

》Bahçe Bitkileri

Bu oturum başlığı altında; Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı, Sebze Yetiştiriciliği ve Islahı, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı, Örtü Altı Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği ve Islahı, Bağ Yetiştiriciliği ve Islahı ile Hasat Sonrası Fizyolojisi, Tüm Bahçe Bitkilerinin Evrimsel Genetik ve DNA Barkodlarının Çıkarılması Çalışmaları ile ilgili konularda bildiriler kabul edilecek olup kabul edilen bildirilerin sunumları yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Bitki Koruma

Bu oturum başlığı altında; Tarımsal üretimde kayıplara neden olan zararlı, hastalık ve yabancı otların kontrolünde; Kültürel önlemler, Fiziki veya mekanik yöntemler, Biyolojik yöntemler, Biyoteknik yöntemler, Kanuni (Mevzuat) Düzenlemeleri, Genetik yöntemler, Kimyasal Yöntemler, Entergre Zararlı Yönetim ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Tarım Makinaları ve Teknolojileri

Bu oturum başlığı altında; Mekanizasyon Düzeyi, Mekanizasyon Sistemi, Traktör, Toprak İşleme Alet ve Makinaları, Ekim, Bakım ve Gübreleme Mekanizasyonu, Sulama Mekanizasyonu, İlaçlama Makine ve Sistemleri, Hasat-Harman mekanizasyonu, Sera Mekanizasyonu, Hayvansal Üretim Makinaları, Ürün-Gıda İşleme Teknolojileri ve Uygulamaları, Tarımda Otomasyon, Hassas/Akıllı Tarım Teknolojileri, Hasat Sonrası İşlemler, Tarım Makinaları İşletmeciliği, Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği, Ergonomi, İnsansız hava araçları ve makinaların tarımda kullanımı ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Tarım Ekonomisi

Bu oturum başlığı altında; Tarımsal İşletmecilik, Üretim Ekonomisi, Tarımsal Pazarlama, Girişimcilik, Tarıma Dayalı ve Tarımsal Sanayi, Tarımda Risk ve Belirsizlik Yönetimi, Tarımsal Piyasalar, Tarım Politikası, Tarımsal Yayım, Kırsal Kalkınma, Uluslararası Tarım Ticareti, Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi, İklim Değişikliği ve Tarım, Sürdürülebilir Kalkınma, Kır Sosyolojisi, Toplumsal Cinsiyet, Örgütsel Davranış, Tarım Sigortaları ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Tarımsal Biyoteknoloji

Bu oturum başlığı altında; Bitki Genetiği, Rekombinant DNA Teknolojisi, Genom Düzenleme Teknikleri, Yeni Nesil Genom Sekanslama Teknikleri, Doku Kültürü, Epigenetik, Genomik, Proteomik, Metabolomik, Sitogenetik, Sitoloji, Tüm Tarımsal Üretim materyalleri ile Gen Kaynaklarının Evrimsel Genetik ve DNA Barkodlarının Çıkarılması Çalışmaları ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Tarımsal Yapılar ve Sulama

Bu oturum başlığı altında; Hayvan barınakları, Örtü altı yapıları, Tarımsal Yapıların İklimlendirilmesi, Sulama, Drenaj ve Arazi Islahı, Su Yönetimi, Sulama Suyu Kalitesi ve Tuzluluk, Arazi Toplulaştırma, Hidroloji, İklim Değişikliği, Sürdürülebilir Kaynak (Su-Enerji-Gıda) İlişkileri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Kullanımı ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir

》Tarla Bitkileri

Bu oturum başlığı altında; Tahıl Yetiştiriciliği ve Islahı, Yemeklik Tane Baklagillerin Yetiştiriciliği ve Islahı, Yem bitkileri, Çayır Mera Yönetimi ve Islahı, Nişasta, Şeker Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı, Yağ Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı, Lif Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı, Tıbbı ve Aromatik Bitkiler, Tüm Tarla Bitkilerinin Evrimsel Genetik ve DNA Barkodlarının Çıkarılması Çalışmaları ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

Bu oturum başlığı altında; Toprak Fiziği, Toprak Kimyası, Toprak Biyolojisi ve Mikrobiyolojisi, Toprak Verimliliği ve Bitki Besleme, Toprağın Genesisi, Toprak Etüt ve Haritalama, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Toprak Islahı, Toprak Amenajmanı, Toprak Teknolojisi, Toprak-Su Koruma ve Muhafazası, Arazi Değerlendirme, Arazi Kullanım Planlaması, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılıma ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

》Zootekni

Bu oturum başlığı altında; Hayvan Yetiştirme ve Islahı, Yemler ve Hayvan Besleme, Yem Teknolojisi, Yem Katkı Maddeleri, Biyometri ve Genetik, Hayvancılıkta Biyoteknoloji, Arıcılık, İpekböcekçiliği, Balıkçılık, Hayvan Davranışları, Hayvan Refahı, Hayvan ve Çayır-Mera İlişkisi, Hayvancılıkta, Örgütlenme, Hayvancılıkta Akıllı Tarım Uygulamaları, Çiftlik Turizmi, Üreme Biyolojisi ve Denetimi, Hayvan Islahı, Organik Hayvancılık, Tarımsal Hayvancılık ile Evrimsel Genetik ve DNA Barkodlarının Çıkarılması Çalışmaları ile ilgili konularda sunumlar yapılacak ve çeşitli bilgi paylaşımları gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER 

Kayıt Açılışı Özet Gönderim Tarihi: 15 Şubat 2025
Bildiri Özeti Göndermek İçin Son Tarih: 21 Mart 2025
Sözlü/Poster Bildiri Göndermek İçin Son Tarih: 14 Nisan 2025

Kaynak:
 

 ▼ Diğer Tarımsal Etkinlikler ▼ 
 

En çok okunan yayınlar

BUÜ’de TÜMBİFED Uluslararası Sürdürülebilir Tarım Zirvesi Düzenlendi

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜMBİFED ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ZİRVESİ DÜZENLENDİ Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Tarım Zirvesi ’nde, Türk dünyasının tarımda küresel güç olma vizyonu ele alındı. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Tarım Eski Bakanı Faruk Çelik, TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci; “Önemli bir programa ev sahipliği yapıyoruz. Günümüzde tarım, dünyanın geleceği açısından en önemli konuların başında geliyor. Tarih içerisinde gıda arzının güvenliği olmuştur. Bu gıda arzının güvenliği mevzusu, gelecekte iklim değişikliği, suyun giderek azalması ve nüfusun hızlı artışı sebebiyle büyük bir problem olarak gözüküyor. Tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar olacak. Bu nüfusu beslemek, ia...

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi BAÇEM’den Uygulamalı Agroekolojik Tarım Kursu [Son Başvuru Tarihi 23 Nisan 2025]

BAÇEM’den Uygulamalı Agroekolojik Tarım Kursu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın sürdürülebilir tarım ı geliştirmek adına çiftçiye verdiği destekler, BAÇEM tarafından üreticilere yönelik eğitici kurslarla destekleniyor. Tarımda doğru yöntemler ve ekolojik uygulamaları geliştirmek amacıyla Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) Uygulamalı 1. Agroekolojik Tarım Kursu’nu başlatıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın çiftçi destekleriyle tarımı sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yaptığı çalışmaları üreticilere yönelik eğitim çalışmalarıyla destekliyor. Bu kapsamda “ Uygulamalı 1. Agroekolojik Tarım Kursu ” düzenleyen BAÇEM , tarla tarımını bilimsel prensiplerle genişleterek Balıkesir’deki tarımın kalitesini artırmayı amaçlıyor. SON BAŞVURU TARİHİ 23 NİSAN Sürdürülebilir, doğayla uyumlu tarımsal üretimi desteklemek ve bu konuyu yaygınlaştırıp öncülük etmek üzere BAÇEM t...

İstanbul Üniversitesi Tarımsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı

TARIMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SERTİFİKA PROGRAMI Tarımsal sürdürülebilirlik, tarım faaliyetlerinin uzun vadede çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan dengeli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayan bir yaklaşımdır. Eğitim Tarihleri SON BAŞVURU TARİHİ : 11 Nisan 2025 • Eğitim Tarihleri: 5 Nisan - 5 Mayıs • Sınav Tarihleri: 30 Nisan - 5 Mayıs • Eğitim Süresi: 1 AY Öne Çıkanlar • Üniversite Onaylı e-Devlet'te Sorgulanabilir Belge • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim • Sektör İhtiyaçlarına Uygun Gelişim Programları Tarımsal Sürdürülebilirlik Nedir? Tarımsal sürdürülebilirlik, doğal kaynakları koruyarak, çevresel etkileri azaltarak ve ekonomik olarak verimli bir şekilde tarım yapma pratiğidir. Bu kavram, uzun vadeli tarımsal üretim sistemlerinin sağlıklı, çevre dostu ve toplum yararına olmasını sağlar. Tarımsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, katılımcılara tarım sektöründeki sürdürülebilir uygulamaları ve stratejileri öğretir. Bu eğitim, çevreyi koruma, kaynakları verimli ku...

Giresun'da Sürdürülebilir Tarım ve Finansman Semineri | 14 Mayıs 2025

Sürdürülebilir Tarım ve Finansman Semineri 🗓 14 Mayıs 2025, Çarşamba  ⏰️ 14:00 📍Giresun Ticaret ve Sanayi Odası / 3. Kat Toplantı Salonu 🌐 https://giresuntso.org.tr/surdurulebilir-tarim-ve-finansman-semineri/ Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Giresun Ticaret Borsası, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Giresun Ziraat Odası iş birliğiyle önemli bir toplantı düzenleniyor. 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Kat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantının ana başlığı “ Sürdürülebilir Tarım ve Finansman ” olacak. Toplantının konuşmacısı olarak AGRO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) Yöneticisi Dr. Murat Bolat yer alacak. Organizatör kurumlar, tüm üretici, çiftçi, girişimci ve sektör temsilcilerini toplantıya davet ederek, sürdürülebilir ve yenilikçi tarım uygulamaları konusunda iş birliğini artırmayı hedefliyor. Giresun Tic...

2. Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı | Islah ve Yetiştiricilikte Yeşil Yaklaşımlar | 28 - 29 Nisan 2025 | Yozgat

2. SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÇALIŞTAYI 'Islah ve Yetiştiricilikte Yeşil Yaklaşımlar' Tarih : 28 - 29 Nisan 2025 Zaman : 10.00 Yer : Yozgat Bozok Üniversitesi, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi, Yozgat Kaynak : https://bozok.edu.tr/etkinlik/etkinlik/3156   ▼ Diğer Etkinlikler ▼   https://www.koruyucutarim.com/p/etkinlikler.html  

Ağır Metal Kirliliği ve Kenevir Bitkisinin (Cannabis sativa L.) Fitoremediasyon Yönteminde Kullanılabilirliği [Makale]

2. ULUSLARARASI 19 MAYIS YENİLİKÇİ BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR KONGRESİ Uygulamalı Bilimler 27 - 29 Aralık 2019 Samsun, Türkiye AĞIR METAL KİRLİLİĞİ VE KENEVİR BİTKİSİNİN ( Cannabis sativa  L.) FİTOREMEDİASYON YÖNTEMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ Zir. Müh. Rıza PASLI 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Selim AYTAÇ 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zir. Müh. Derya AKSOY 19 Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Özet Özellikle sanayi devrimiyle başlayan ve günümüzde de hızla devam eden üretimde büyüme indeksi, artan nüfusun zorunlu ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlamış olsa da beraberinde birçok sorun getirmiştir. Özellikle, kaynağı endüstriyel atıklar olan (Madensel, Endüstriyel katı, sıvı ve gazlar, suni gübreler, pestisitler, egzoz gazları) ve bölgede bulunan kayaçların çözünerek içerisinde barındırdığı ağır metallerin yer altı sularına karışması sonucu oluşan metal birikimi çevre sağlığı için hayati önem teşkil etmektedir. Toprakta ve yer altı sularında biriken...

Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Akdeniz Üniversitesi’nde Coşkuyla Gerçekleştirildi

ULUSAL TARIM ÖĞRENCİ KONGRESİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 7-9 Mayıs tarihleri arasında 14. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi ’ne ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinden 30 farklı üniversiteden gelen yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı kongre, büyük bir katılım ve coşkuyla tamamlandı. TARIMIN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI Tarım alanındaki güncel konuların ele alındığı kongrede, sürdürülebilir tarım , iklim değişikliğinin tarıma etkileri, dijital tarım uygulamaları, tarımsal üretimde gençliğin rolü gibi birçok başlık üzerinde sunumlar ve paneller gerçekleştirildi. Öğrenciler, akademisyenler ve sektör temsilcileri arasında bilgi alışverişinin sağlandığı etkinlik, aynı zamanda gençlerin tarım alanındaki yenilikçi fikirlerini paylaşmaları için önemli bir platform oluşturdu. BİZ DÜNYAYI BESLİYORUZ Kongrenin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ziraat mühendisliğinin tarihsel ve güncel ön...

İzmir Bornova’da Yeşil Dönüşüm

İzmir Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’nın ardından 52 kadına üretim yapma imkanı sağlayacak ikinci Kent Bostanı ’nı Koşukavak Mahallesi’nde açacak. Yeni bostan için kuralar çekildi. Ayrıca STORMLOG Projesi kapsamında Kent Bostanı’ndan yararlanan vatandaşlara iklim değişikliği, su yönetimi ve verimli tarım konularında eğitim verildi. Belediye Başkanı Ömer Eşki, projenin yerel üretimi güçlendirmek ve sağlıklı gıdaya erişimi artırmak amacıyla farklı mahallelerde yaygınlaştırılacağını belirtti. Bornova Belediyesi, Kent Bostanları projesini büyüterek ikinci bostanı Koşukavak  Mahallesi’nde hayata geçiriyor. Daha önce Pınarbaşı’nda başlatılan ve büyük ilgi gören proje, bu kez 52 kadının üretime katılımıyla genişliyor. Kura çekimiyle belirlenen katılımcılar, kendilerine tahsis edilen 25 m²'lik parsellerde yazlık sebze üretimine başlayacak. İklim Dirençli Kentler için örnek proje Bornova Belediyesi, STORMLOG Projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde kent bostanlarında akt...