Karbonun yeryüzündeki kadim seyahatini, toprakla ilişkisini ve iklim krizine nasıl çare olabileceğini anlatan "Toprağın Hikayesi" Kiss the Ground tarafından üretilmiştir.
Video: Kiss the Ground (The Soil Story)
Seslendiren: Metin Akdülger
Türkçe'ye Uyarlama: Anadolu Meraları
Açıklama / Alıntı:
"Karbondioksit, atmosferdeki en yaygın sera gazı. Atmosfere salınan her fazla karbon küresel iklimimizi hızla değiştiriyor, hava koşullarını istikrarsızlaştırıyor ve ekosistemleri bozuyor. Toprak işleme, kimyasal gübre ve pestisit uygulamaları, ormansızlaştırma, yoğun hayvancılık, aşırı otlatma gibi tarımdaki pek çok ana akım uygulama topraktaki karbonu atmosfere geri salarak iklim değişikliğine neden oluyor.
Halbuki toprak, biyosferde okyanuslardan sonra en büyük ve en aç karbon yutağı. Toprak organik maddesinin yaklaşık %58’i karbondan oluşmaktadır. Toprak, atmosfer ve yeryüzündeki tüm biyokütleden iki kat daha fazla karbon tutabilir.
Onarıcı tarım yöntemleri uygulandığında tarımın kendisi bir çözüm haline gelebilir. Yani atmosferdeki milyarlarca ton karbonu toprağa bereket olarak gömebilir, besleyiciliği yüksek gıda üretebilir ve toprağı kuraklıklara dayanıklı hale getirebiliriz."
Video: Anadolu Meraları
Yayın Tarihi: 9 Eylül 2020
Anadolu Meraları 》https://www.anadolumera.com
Onarıcı Tarım ile toprak altı ve üstü canlılık ve bereketin güçlenmesi, doğal sistemlerin direncinin yükselmesi ve biyolojik çeşitliliğin artması için çalışan bir sosyal girişim.
Kiss the Ground 》https://kisstheground.com